2012. december 7., péntek

Web > Matek avagy az online puska

Ezen két oldal címe két barátomtól származik. Mivel nem annyira voltunk pengék matekból, így valahogy javítani kellett a dolgozat átlagokon. Félreértés ne essék nem puskáztunk róluk, még nem. Csak ő megtanulta onnan, és megértette, majd nekem elmagyarázta. Mind a kettőnek van webes felülete.
Az egyik a Khan academy honlapja, ami videókon keresztül mutatja be az ismeretlen területet számunkra. Elég széles a választék: van itt biosz, matek, fizika, töri stb..., egy kis angoltudás sajnos elkelhet hozzá.

>LINK<

A másik pedig a Wolfram honlapja. Ez eléggé érdekes mert ennek egyszerre van webes illetve applikációs (android, meg még kitudja miféle formátumú) felülete. Az app szerintem nem is olyan drága 800 Ft ami simán megéri. A Wolfram Mathematica 9-e olyat tud hogy beírod a feladatot (helyesen) és megoldja neked lépésről lépésre. De internet kapcsolat mindenképpen szükséges mind a kettőhöz, angoltudás nemkülönben. A palettája hasonlóan széles, mint az előzőé, van itt:  mérnöki irányok, pénzügy, biosz, szoftverfejlesztés stb...

>LINK<

Hozzá kell tennem, hogy mind a kettő ingyenes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése